Affiliate marketing

Da MPO blev grundlagt i 2005, var det udelukkende affiliate marketing, vi tjente penge på.

Vi tjener stadigvæk på affiliate marketing, og en stor del af vores samlede indkomst kommer den dag i dag fra netop denne "gren" indenfor online marketing.

Det gør den fordi konceptet virker.

 

Halvautomatisk annoncering på nettet

Kort sagt handler affiliate marketing om, at en annoncør udvikler et affiliate program.

Enhver som annoncøren finder egnet til at reklamere for sit produkt kan efterfølgende tilmelde sig dette program, og får derved automatisk tildelt en unik tracker.

Med den unikke tracker, er det nu muligt at måle en række faktorer, som er væsentlige i forhold til annoncørens beregning af affiliatens andel i det salg, der eventuelt vil finde sted i den butik, som den besøgende er blevet sendt til.

Det er således ikke bare et spørgsmål om hvor mange der trykker på banneret der måles, men eksempelvis også hvor meget den enkelte besøgende handler for i den butik, han er blevet sendt hen til, efter at have trykket på et banner eller en tekstannonce.

Forestil dig, at du er besøgende på Texaspoker.dk, og trykker på et banner til et pokersite. Dette banner er netop et banner med en unik affiliate tracker tilknyttet, og således vil din videre aktivitet blive målt, således at ejeren af Texaspoker.dk (MPO) kan blive betalt for at have sendt kunden.

Den, der tilknyttes affiliate programmet kaldes meget enkelt for en affiliate, og affiliatens fornemste opgave er - via banner og link-annoncering - at skabe trafik til annoncøren via annoncering på sin eller sine hjemmesider.

Ofte har affiliaten selv valgmuligheden blandt forskellige indtjeningsmetoder hos den den enkelte annoncør, og måden affiliaten tjener penge på kan deraf variere fra affiliate program til affiliate program.

Man kan vælge mellem følgende metoder:

  • PPC (pay per click)
  • CPA (cost per aquisition)
  • CPL (cost per lead)
  • CPM (cost per 1000 visninger)
  • AdSense (fra Google)
  • Revenue share

 

Mange års erfaring med affiliate marketing

Vi vil ikke her gøre det store ud af at uddybe de nævnte indtjeningsmetoder, men blot fastslå, at MPO siden 2005 har været tilhængere af revenue share modellen, at vi stadig er det - og at AdSense sidenhen er blevet en lige så kærkommen metode for os.

Ønsker du hjælp til at komme i gang med din nye affiliate forretning, eller er du gået i stå med den eksisterende?

Lad MPO hjælpe dig.

Kontakt os og hør nærmere.